divendres, 13 de novembre del 2009

IMPRO NIT # 13



Que ningú es pensi que, després del Dispositiu LEM, el que resta de 2009 és per Gràcia Territori Sonor un interregne d'acomodat silenci. Mentre l'any agonitza, GTS es revigoritza, i bona prova d'això és aquesta Impro Nit de novembre, que rep una visita molt especial, mediterrània i audaç:

El dimecres 18, Aixònoéspànic rep Paolo Angeli 22 h, Bar Elèctric (Travessera de Gràcia 233) ticket: 3 € (aforament limitat)

Paolo Angeli ha modificat i electrificat la guitarra sarda fins a convertir-la en un instrument inesperat i eloquent. És un dels musics més reconeguts de l'escena experimental internacional i ha treballat amb músics de la talla de Jon Rose, Otomo Yoshide, Elliot Sharp i Fred Frith. El seu darrer treball discogràfic és precissament un disc ("Tessuti") on revisa instrumentalment composicions de Frith i de Björk. Com us podeu imaginar, és un veritable luxe comptar amb ell com a convidat aquesta nit d'improvisació amb Aixònoéspànic.


Victor Nubla: clarinet baix electrificat
Albert Guitart: baix elèctric
Quicu Samsó: bateria
Paolo Angeli: guitarra sarda preparada.

dilluns, 9 de novembre del 2009

LEM 2009 - 3a setmana


(Freight Train)



(Néboa)



(Impro Nit: Aixònoéspànic + Marek Choloniewski)


La tercera i darrera setmana del LEM tardorenc -què oportuna, aquesta trobada entre els sons limítrofs i aquesta estació frontissa entre la calitja i les primeres bufades hivernals- va acollir Polònia com a país convidat. Un escamot de músics en el rostre dels quals hi lluïa una veterania d'espurnes infantils i en l'obra dels quals hi bateguen múltiples històries: la succeïda, aquelles que haurien pogut ser i totes aquelles que resten encara per esdevenir-se. De la participació de Marek Choloniewski a la Impro Nit passant per la sessió golfa de Krziszstof Knittel a les catacombes de la Biblioteca Vila de Gràcia o la no-banda sonora que Freight Train va teixir a cops d'intuició i color per al film d'animació "Eden", el LEM i el seu públic es van acostar per uns dies al so d'una Europa tan atàvica com imaginativa, amb un peu a la llegenda i l'altre al futur més recent.

I entre aquest aiguabarreig de sensacions, d'altres convidats van aportar-hi la seva particular mitologia: la dels casiotones i l'humorisme de club nocturn de Néboa, la del terror no-wave del Projecte Kalduk-Tejero o la de les noves descendències egipcíaques de Faraón o QA'A...

Una darrera setmana enciclopèdica, fabuladora i fantasejant.

(Fotos: Cecília Vázquez)

LEM 2009 - 2a setmana


(Jochen Arbeit)



(Carles Hac Mor)


(Freenètics)

La segona setmana del Dispositiu LEM va tenir convidats molt especials. Alguns, artistes de fibrós múscul i ossada elàstica, com Jochen Arbeit, d'altres perennement al·liats amb la vol·latilitat del llenguatge, com Carles Hac Mor. També s'hi passejaren jardins de metalls adobats amb cura imaginativa (Freenètics), sorprenents ateliers de fusta per a veu i poesia (Misaluba Quintet) i un big bang musical amb l'aspecte d'una banda d'improvisadors.

També s'hi deixà caure un altre convidat, en aquest cas un ésser pertanyent a l'espècie Dispositius Escripturalis, mutat en òrgan de reflexió i amb una vasta progènie que aparegué fullejada a no poques mans sàvies. Respon al nom de Marabunta, i aviat en sentireu a parlar si és que no ho heu fet, ja...

(fotos: Cecília Vázquez)