dimarts, 14 d’abril del 2009

PRIMERS DISPOSITIUS A LA RAMPA DE LLENÇAMENT

Comencem amb una nova edició de les Impro Nits, en aquesta ocasió amb un convidat estocàstic i abrusador...

Una vetllada gratuïta de psicoanàlisi musical...

I un LEM primaveral amb regust portuguès!


5 de maig, 21 hores (5 €)

Joao Martins (Porto): saxos alt i soprano, instruments electroacústics autofabricats
Miguel Cabral (Lisboa):percussions, instruments electroacústics autofabricats

La producció d’aquest duet abasta un ampli espectre dins del terreny de la improvisació musical: de l’avant-jazz a la música concreta, passant per altres registres difícilment etiquetables, la llibertat creativa d’aquests dos artistes arriba fins a la materialitat de la seva instrumentació, que incorpora dispositius electroacústics de fabricació pròpia amb l’objectiu d’assolir una sonoritat inèdita i metamòrfica.
Joao Martins és una de les figures capdals de l’underground a Porto com a part integrant del col·lectiu Soopa, mentre que Miguel Cabral, membre de la desapareguda formació Mola Dudle, lidera ara el Nevermet Ensemble, una xarxa transnacional de col·laboracions artístiques a través d’internet.

12 de maig, 21 hores (5 €)

Ulrich Mitlzlaff / Miguel Mira (Lisboa): violoncels

L’associació entre aquests dos violoncelistes desemboca en una imprevisible proposta en què la improvisació musical viatja amb la mateixa fluïdesa de l’abstracció i la creació de textures a la construcció de singulars edificis rítmics i melòdics. Un atrevit exercici d’exploració sonora construït a partir de la més nítida simplicitat instrumental.
Ulrich Mitzlaff, d’origen alemany però establert a Lisboa, ha establert prolífiques aliances amb alguns dels noms més rellevants de l’experimentació musical portuguesa, de Carlos Zíngaro a Nuno Rebelo passant per Carlos Santos i Carlos Bechegas. Miguel Mira, per la seva banda, ha travessat gairebé tots els viranys que discorren pel camp del jazz, des de la fusió a la improvisació, amb projectes com Motion Trio o Rive Gauche.

19 de maig, 21 hores (5 €)

@c : Pedro Tudela / Miguel Carvalhais (Porto): electrònica

Amb una llarga trajectòria a les seves espatlles, aquest duet està considerat una de les formacions més prestigioses i representatives de l’electrònica portuguesa d’avantguarda. Conceben el seu treball com un laboratori del que sorgeixen experimentacions que combinen el minimalisme i la complexitat, el rigor algorítmic i la absoluta llibertat compositiva. Una proposta en permanent mutació que aposta per paisatges desconcertants de gran riquesa.
Pedro Tudela combina la seva vessant musical amb notables incursions a les arts plàstiques i escenogràfiques, mentre que Miguel Carvalhais incorpora la seva experiència en el disseny gràfic al projecte musical, dotant-lo d’un marcat perfil intermèdia. Ambdós són a més responsables de la prestigiosa editoral Crónica, dedicada a divulgar a nivell internacional la música electrònica i electroacústica.















UBIQUITAT


Gràcia Territori Sonor ja té el seu blog. Aquesta bitàcora ens situa un pas més a prop de l'ubiquitat, de la possibilitat de fer encara més visibles si cap les nostres activitats, conspiracions, intervencions i demés actes de resistència pacífica. Amb pacient metodicitat anirem incorporant a aquest blog totes les notícies i brots d'actualitat referits a Gràcia Territori Sonor. Una operació força oportuna, aquesta, perquè es presenten unes properes setmanes realment nodrides...